Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Det mest skremmende på Halloween er de som ikke er synlige. Foto Gjensidige

Skremmer vettet av bilister

Skremmer vettet av bilister - Forsikringsselskap ber store og små spøkelser om å bruke refleks.

Situasjonen er fortsatt krevende for mange av dem som ble rammet av ekstremværet i sommer.

Over 3 milliarder i uværsskader

Ekstremværet Hans og det påfølgende styrtregnet på Østlandet vil koste forsikringsselskapene over 3 milliarder kroner, viser beregninger fra Gjensidige.
Dermed blir ekstremværet i sommer etter alt å dømme det dyreste for norsk forsikringsbransje noensinne.
- Tusenvis av kjellere ble fylt med vann, der avløp og drenering ikke greide å ta unna de store vannmengdene som kom på kort tid, fortell

De fleste synes værvarslerne i Norge gjør en god jobb. Det er kun 4 prosent som ikke har noen tillit til dem, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige.

God varsling for millioner

8 av 10 har tillit til meteorologene, viser en undersøkelse fra Gjensidige. Selskapet anslår at gode varslinger om uvær har spart samfunnet for mange millioner kroner.
- Værvarslerne gjør en kjempejobb og har sterke bidrag for å unngå skader. Gode varslinger om uvær har spart samfunnet for store summer, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.
Varslingene er av stor betydning, og

Stadig flere funksjoner integreres i berøringsskjermen, noe som tvinger sjåføren til å flytte blikket vekk fra veien.

Mange trafikkulykker har årsak i bilens berøringsskjerm

Halvparten av bilførere som har berøringsskjerm i bilen, sier den har tatt oppmerksomheten bort fra veien. I mange tilfeller har det ført til farlige situasjoner og ulykker. Det viser en undersøkelse fra Gjensidige.

Gjenoppbyggingen etter Hans medfører store klimagassutslipp.

16 000 tonn co2-utslipp etter ekstremværet Hans

En beregning fra Gjensidige viser at gjenoppbyggingen etter ekstremværet Hans, medfører klimagassutslipp på litt over 16 000 tonn co2-ekvivalenter.
Dette er et estimat basert på foreløpige skadetall fra norsk naturskadepool og Finans Norge, og inkluderer ikke transport av varer eller energiforbruk til tørking av kjellere. Klimautslippene tilsvarer det årlige utslippet for 2 437 nordmenn. Den ø

 Fjorårets innføring av promillegrense på 0,2 har vært et betydelig skadeforebyggende bidrag.

Mange ønsker høyere promillegrense for elsparkesykkel

1 av 4 nordmenn synes promillegrensen for elsparkesykkel er for lav, og fortsatt er det mange som ikke overholder denne grensen.
Ipsos har på vegne av Gjensidige undersøkt holdningene til 4 200 nordmenn over 18 år når det gjelder promillekjøring med elsparkesykkel.
- Vi hadde selvsagt håpet at «alle» hadde støttet denne grensen på 0,2, men realistisk sett er tallene ikke så aller verst, sie

Vis mer