Gå videre til innhold
Det mest skremmende på Halloween er de som ikke er synlige. Foto Gjensidige
Det mest skremmende på Halloween er de som ikke er synlige. Foto Gjensidige

Pressemelding -

Skremmer vettet av bilister

Mange påkjørsler av fotgjengere skjer i mørket og en enkel refleks kan utgjøre forskjellen på liv og død.

Tirsdag 31. oktober er det Halloween med mange forventningssfulle barn langs veiene. Ikke bare skremmer de naboen, men også mange bilister får seg en støkk.

Det siste året er det registrert flere hundre trafikkuhell mellom fotgjengere og bilister. En stor andel av de som blir skadet bruker ikke refleks.

Mørk som natten

- I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna, selv med gatebelysning, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Han oppfordrer bilister til å være ekstra observante denne kvelden.

Nå er det også slutt på sommertiden, noe som gjør at mørket kommer en time tidligere enn ellers. Selv om barnet ser bilen, ser ikke alltid bilisten barnet.

Lys opp tilværelsen

- Kle barna med refleks eller sy de inn i kostymene. Med litt kreativitet kan det bli kule effekter som gjør det moro for barna å bruke refleks, sier Voll.

- Mange har ulike reflekstyper liggende i skuffer og skap til ingen nytte. Har du en til overs, gi den sammen med godteriet og sørg for at barna trygt kan ha det moro på Halloween, avslutter Voll.

Fakta:

Halloween kommer ikke fra USA som mange tror, men fra England og Irland. Navnet er en sammensetning av «all hallows eve» som er fra det engelske navnet for allehelgensaften. Dette var opprinnelig en katolsk minnefest for helgener og martyrer.

Irske og engelske immigranter tok med seg tradisjonen til USA, hvor det utviklet seg til det vi kjenner som dagens halloween-feiring. I Norge fikk feiringen først et gjennombrudd på 2000 tallet.

Emner

Kategorier


Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4 200 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 34 milliarder kroner i 2022, mens sum eiendeler utgjorde 135 milliarder kroner.

Kontakter

Arne Voll

Arne Voll

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt for lokalmedier i Buskerud, Vestfold, Telemark, Agder, Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal + 47 906 98 473