Gå videre til innhold
Mange bygningsskader, båt- og bilskader etter uværet i helgen - Foto Gjensidige
Mange bygningsskader, båt- og bilskader etter uværet i helgen - Foto Gjensidige

Pressemelding -

Mange skader meldt etter stormen i helgen

Gjensidige har så langt mottatt rundt 150 skader på ulike typer bygninger, båter og biler etter uværet «Babet» fredag og lørdag.

- 100 av disse er bygningsskader, mest takskader, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. I hovedsak er det takplater og takstein som har løsnet eller er tatt av den sterke vinden.

- Når det gjelder biler, er flere truffet av gjenstander fra hus, hage og trær. Båter har stort sett fått slagskader ved kai, sier Voll

Gjensidige har registrert flest skader langs kysten av Sørlandet, men også noen fra Rogaland.

- Selv om det har vært en del materielle skader, ser det likevel ut som om de fleste har sluppet greit unna stormen. Vi er samtidig glade for at det ikke har vært alvorlige personskader, sier Voll.

Nå som vinden har roet seg – er det viktig at en tar turen til hytter og båter for å se at alt står bra til. Det gjelder også båter som ligger på land.

- Selv om antall meldte skader ser ut til å avta, regner Voll med at forsikringsbransjen vil motta flere henvendelser utover i uken.

Emner

Kategorier


Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4 200 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 34 milliarder kroner i 2022, mens sum eiendeler utgjorde 135 milliarder kroner.

Kontakter

Pål Rune Eklo

Pål Rune Eklo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt for lokalmedier i Innlandet, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark +47 951 94 898
Arne Voll

Arne Voll

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt for lokalmedier i Viken (tidligere Buskerud), Vestfold og Telemark, Agder, Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal + 47 906 98 473