Gå videre til innhold

Emner: Bygg, eiendom

Det er enkelt å unngå frostskader. Når det er frost ute, bør det være varmt inne, minst ti grader i alle rom som har vannrør i vegger eller gulv. Bilde fra en tidligere frostperiode.

Frostsjokket unngått

Det har vært kaldt i store deler av landet, men foreløpig merker Gjensidige lite til det. Selskapet har registrert 15 skademeldinger i november.

De fleste synes værvarslerne i Norge gjør en god jobb. Det er kun 4 prosent som ikke har noen tillit til dem, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige.

God varsling for millioner

8 av 10 har tillit til meteorologene, viser en undersøkelse fra Gjensidige. Selskapet anslår at gode varslinger om uvær har spart samfunnet for mange millioner kroner.
- Værvarslerne gjør en kjempejobb og har sterke bidrag for å unngå skader. Gode varslinger om uvær har spart samfunnet for store summer, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.
Varslingene er av stor betydning, og

GPS-utstyr på arbeidsmaskiner blir stadig vanligere, noe også kriminelle har oppdaget. Årlig stjeles det for millionbeløp fra landbruket og bygg-og anleggsbransjen.

Tyveri av GPS-utstyr for millioner

I fjor fikk Gjensidige meldt inn GPS-tyverier fra arbeidsmaskiner for rundt 5 millioner kroner. – For forsikringsbransjen totalt regner vi med at det dreier seg om GPS-utstyr for et sted mellom 10 og 20 millioner kroner som hvert år blir meldt stjålet fra landbruket og bygg- og anleggsbransjen, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige.

150 skademeldinger etter Gyda

Pr. 13.1 kl 2200 har Gjensidige mottatt rundt 150 bygningsskader etter Gyda. 
- Vi anslår at det kan dreie seg om rundt 5-600 skader totalt for hele forsikringsbransjen, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige.
Trøndelag er hardest rammet med rundt halvparten av alle skadene etterfulgt av Møre og Romsdal.
- Det er vannet som har skapt størst problemer. Flom- og vannskader stå

Sjekk at det ikke finnes åpninger der gnagerne kan komme inn, råder tømrer og rådgiver Simon André Olsen i Gjensidige.

Millionskader på grunn av mus og rotter

Når høstkulda kommer trekker mus og rotter innomhus, hvor de kan forårsake store ødeleggelser. Tømrer og rådgiver i Gjensidige Simon André Olsen har gode råd for å redusere gnager-problemer