Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Illustrasjon, fra en tidligere hendelse.

"Ingunn": Skadeomfanget øker

Gjensidige har foreløpig registrert nærmere 80 skademeldinger, men forventer at tallet vil stige betydelig utover dagen.

- Mange har ikke rukket å melde inn skaden, og erfaringsmessig blir det mange skader etter storm. Stort sett har det gått utover takkonstruksjoner, og ting kan være skadd etter at løse takstein har føket avgårde. Dessuten har noen fått vann inn gjennom utett tak eller v

I 2023 registrerte Gjensidige over 100 000 skademeldinger knyttet til bilbulking. "Pilene" peker i negativ retning.

Stadig sikrere biler - stadig mer bulking

Nordmenn fortsetter å bulke stadig mer, og dermed fortsetter den negative utviklingen, viser tall fra Gjensidige.
Og vi kan ikke bare skylde på været. I tillegg til at dårlig vær med snø og lave temperaturer har ført til mange biluhell, viser øvrige analyser at frekvensen på bilskader også øker - uavhengig av været.
- Vi er urolige over utviklingen, som over lengre tid har vist at nordme

Når det er frost ute bør det være varmt inne, noe det ikke var i dette tilfellet.

Det «propper» seg til med frostskader - ring rørleggeren

Gjensidige har registrert 1 160 frostskader siden 5. januar.
- Vi står midt i en ny frostperiode, men snart blir det mildere og skadesakene vil renne inn enda hyppigere, sier leder i Skade Eiendom Per Christian Lygård i Gjensidige.
Selskapet er i beredskap for å hjelpe berørte kunder, men oppfordrer til at man i første omgang kontakter sin rørlegger direkte dersom skade oppstår. Rørleggern

Oversvømt camping-plass i forbindelse med ekstremværet Hans i august 2023.

4,9 milliarder i naturskader i 2023

Forsikringsselskapene betalte ut omtrent 4,9 milliarder kroner for skader forårsaket av kraftige uvær og annen naturskade i 2023.
Dermed ble 2023 det dyreste naturskadeåret som det finnes statistikk for. Det viser en beregning Gjensidige har gjennomført, basert på statistikk fra Finans Norge.
De dyreste skadene
Den største hendelsen i 2023 var ekstremværet Hans, og styrtregnet som rammet

Gjensidige tror antall lommetyverier kan øke frem mot jul. Foto Gjensidige

Se opp for lommetyver under julehandelen

Gjensidige har registrert inntil 1.000 lommetyverier hittil i år, og tror tallene kan ta seg opp i julehandelen.

- Uavhengig av om du er i London, Barcelona, Oslo eller Trondheim er mitt råd å være på vakt om du befinner deg i typisk utsatte områder. Offentlige steder med mye folk og trengsel, som for eksempel (jule)markeder, kafeer, holdeplasser og kollektivtransport, er populære mål for l

Røykvarslerdagen er et viktig bidrar til å sikre liv, helse og verdier. Foto: Colourbox

200 000 personer uten røykvarsler

En fersk undersøkelse viser at 5 prosent ikke har eller vet ikke om de har røykvarsler. Det betyr at opp mot 200 000 personer kan gå jula i møte uten hjemmets viktigste livredder.
- Det er både overraskende og skremmende at så mange ikke har røykvarsler. Slik jeg ser det, er det å være i en bolig uten fungerende røykvarsler, som å kjøre bil uten bilbelte, sier Rolf Søtorp, administrerende direk

Det kan være dyrt å handle billig, uavhengig av om det er Black Friday eller en annen travel handledag

Avblåser myten om bulkerekorder

Parkeringsskader - Ingen grunn til å frykte Black Friday. Denne dagen er ikke noe mer utsatt enn andre travle handledager.

Kollisjoner ved påkjørsler bakfra, forbikjøringer og rygging er eksempler på trafikkuhell i dag.

Uvær og dårlige trafikkforhold: Hundrevis av skademeldinger

Gjensidige har registrert nærmere 250 skademeldinger etter trafikkuhell, vann- og vindskader i dag.
- Det er mye vær i dag, og vi har fulgt tett med på det som skjer, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige. Det er registrert cirka 200 skademeldinger innen trafikk. Mange gjelder veihjelp, men det er også mye kollisjoner.
- En god tommelfingerregel er at på dager med dårlig

Det er enkelt å unngå frostskader. Når det er frost ute, bør det være varmt inne, minst ti grader i alle rom som har vannrør i vegger eller gulv. Bilde fra en tidligere frostperiode.

Frostsjokket unngått

Det har vært kaldt i store deler av landet, men foreløpig merker Gjensidige lite til det. Selskapet har registrert 15 skademeldinger i november.

Dette stryker studentene på

Dette stryker studentene på

Flere studenter velger av ulike grunner å endre adresse i folkeregisteret, noe som kan ha fordeler, men også noen baksider.

Vis mer