Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Mobilbruk i bil er blant siste ti års trender som har ført til mange skader.

Slik skadet vi oss, på nye måter, i det siste tiåret

Vi har gått inn i et nytt tiår, og lagt bak oss et tiår som førte med seg helt nye typer forsikringsskader. Det vi som forsikringsselskap har merket mest av, med størst konsekvenser, er et langt villere og våtere vær. Dette var ikke noe som plutselig oppstod dette siste tiåret, men har akselerert. Samtidig dukket det opp helt nye typer skader og trender som vi aldri hadde vært borti før.

- Jeg holdt fartsgrensen på 70, og da kjørte et vogntog forbi meg rett før en sving. Det er en av mange kommentarer fra bilister som har svart på en undersøkelse.

Mange opplever trøbbel med utenlandske vogntog

3 av 10 har opplevd problemer i trafikken på grunn av utenlandske vogntog det siste året. Andelen er betydelig høyere i Nord-Norge. En turbussjåfør måtte hive bussen ut av veien da et vogntog kom over i bussens kjørefelt.

– Når spørreundersøkelsen viser at 3 av 10 har opplevd trøbbel med utenlandske vogntog, bekrefter det at vi står overfor et problem, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysst

På fem år utbetaler forsikringsselskapene 1 milliard kroner i frostskadeerstatninger.

Frostskader for milliarder

1 av 10 erstatningskroner etter lekkasjer fra rørsystem skyldes frost, og årlig utbetaler forsikringsselskapene nærmere 200 millioner kroner som følge av dette.
- Sørg for minst 10 grader i alle rom, særlig de med vannrør, og steng av vannstoppekranen hvis du reiser bort for en periode, sier tømrer og rådgiver Simon Andre Olsen i Gjensidige. Han minner om at stengt kran er et forsikringskrav på

Forsikringen kan hjelpe skredrammede - dette har kundene krav på

Etter den tragiske skredulykken på Gjerdrum er Gjensidige i full beredskap for å hjelpe kundene med det de kan. I tillegg til de menneskelige lidelsene, fører skredulykken til ulike økonomiske tap for dem som er rammet. Slik erstattes tap av forsikringsselskapene.

En ripe i lakken rett før jul er ingen god juleopplevelse. Foto Gjensidige

Avblåser ikke førjulsbulkingen

Sist helg var kjøpesentrene og parkeringsplassene igjen fylt opp til randen av folk på jakt etter julegaver. Vi tror derfor det fremdeles er for tidlig å avlyse førjulsbulkingen.

6 av 10 bilister har opplevd at mobilen har tatt oppmerksomheten bort fra veien. I vedlagte video kan du se hvor galt det kan gå.

Tusenvis av bilister har havnet i feil kjørefelt

1 av 10 bilister har opplevd farlige situasjoner etter at mobilen har tatt oppmerksomheten bort fra veien, og mange har kommet over i feil kjørefelt. Det viser en undersøkelse laget for Gjensidige, som støtter regjeringen forslag om kraftig gebyrøkning ved bruk av mobil i bil.
- Vi har etterlyst strengere sanksjoner mot bruk av mobil i bil lenge, og er glad for at det nå går mot høyere gebyrer

Foto: Morten Holm /NTB

10 år på Oslo Børs

Gjensidiges aksjonærer har opplevd en seksdobling av egne investeringer inklusiv utbytte, når Gjensidige markerer 10 år på børs.
- Vi har hatt en fantastisk utvikling de siste 10 årene og levert en solid avkastning til både aksjeeiere og kunder i denne perioden, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad.
Børsverdi på noteringsdagen var nærmere 30 milliarder kroner mens den i dag er over 92 milli

Aldri brannøvelse i halvparten av boligblokkene

Aldri brannøvelse i halvparten av boligblokkene

48 prosent av blokkene har aldri hatt brannøvelse, viser Gjensidiges kartlegging av brannrisikoen blant kunder i boligblokker.

Det er omtrent på samme nivå som tilsvarende undersøkelse for tre år siden.
- Det er skuffende at det ikke er noen bedring i sikte når det gjelder å være forberedt, sier leder for risikostyring Arild Tømte i Gjensidige.
Tidlig varsling og kunnskap om hvor man

Fra venstre konserndirektør i Gjensidige, Janne Merethe Flessum; generalsekretær i Norges Håndballforbund Erik Langerud; konsernsjef i Gjensidige, Helge Leiro Baastad; kommersiell sjef i Norges Håndballforbund, Jan-Erik Aalbu. Foto: Thomas Brun/NTB

Gjensidige hovedsponsor i fire nye år

Gjensidige og Norges Håndballforbund (NHF) er enige om å fortsette samarbeidet i fire nye år. Dette betyr at samarbeidet vil ha vart i hele 33 år når denne avtalen utløper.

Gjensidige synes det er overraskende at det er like mange trafikkuhell til tross for nedgangen i trafikk.

Strenge korona-tiltak og mindre trafikk - like mye bulking

Etter at regjeringen varslet strengere tiltak 5. november har tall fra Statens vegvesen vist nedgang i trafikken. Statistikk fra Gjensidige viser likevel at vi bulker like mye som før tiltakene ble innført.
Gjensidige mottok like mange skademeldinger i de to første ukene etter nedstengningen, som i de to ukene før.
- Dette er overraskende. Vi forventet at det skulle bli mindre trafikk, og de

Bilen ser helt fin ut, men innvendig har små mus gjort skade for over 300.000 kroner

Museår - Denne bilen har skader for over 300.000 kroner

Museår fører til rekordmange skader på biler. Bare de siste ukene har Gjensidige mottatt flere titalls skader på biler, campingvogner og bobiler. Er mus miljøbevisst ? Fremdeles flest biler med fossilt brennstoff som er utsatt, men nå kommer det også inn meldinger om elbiler med museskader.

Vis mer