Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Gjensidige registrerer fortsatt mange avbestillinger. Vaksinegjennombruddet kan påvirke mønstre for avbestillinger frem i tid.

Fortsatt mange korona-avbestillinger. Vaksinegjennombruddet kan påvirke mønstre for avbestillinger frem i tid

Gjensidige kan melde om fortsatt høy fart i avbestillinger knyttet til pandemien. Forsikringsselskapet registrerer ukentlig nærmere 500 skademeldinger som gjelder avbestillinger på grunn av korona.
- Det er en stor andel saker som ble bestilt i sommer mens en del land i perioder var gule (grønne), forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Det var mange som drømte om utenlandsfer

200 000 nordmenn har opplevd branntilløp i år. Komfyren er et typisk sted der en brann starter.

800 000 nordmenn har opplevd branntilløp

En av fem nordmenn har opplevd branntilløp, det betyr at 800 000 nordmenn har opplevd dette.
- Hvert år dør flere titalls personer i brann, og særlig fra nå frem mot jul er en utsatt periode. Men at hele en femtedel av alle nordmenn har opplevd branntilløp var overraskende høyt, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Han understreker at veldig mange branntilløp ikke nødvendigvis b

Husk refleks: skumle vesner i høstmørket er knapt synlig for bilister.

Foreldre tillater Halloween

3 av 10 foreldre vil la barna gå Halloween i år, men de fleste vil legge noen begrensninger.

Hjulskift - du bør alltid etterstramme boltene

Høysesong for dekk på ville veier

I noen tilfeller kan det stå mellom om liv og død, hvis du plutselig må bremse opp. Vi råder derfor folk til å bytte til vinterdekk i tide og ikke vente til snøen laver ned eller veibanen fryser og blir glatt. I tillegg bør du alltid etterstramme boltene etter et hjulskift.

Mobilbruk er årsak til flere trafikkulykker. Høyesterett har nettopp fastslått at det ikke er lov å bruke mobil selv når bilen står stille. Denne dommen er positivt for trafikksikkerhet og kampen mot «folkesykdommen» mobilbruk bak rattet.

Økning i trafikkskader

Antall skademeldinger etter trafikkuhell har økt med 4 000 fra i fjor viser ny beregning.
Tallet gjelder 3. kvartal beregnet for alle selskaper, og er basert på Gjensidiges tall for økning på 3 prosent fra tilsvarende periode i fjor.
- Til tross for at de fleste har feriert i Norge i år, er det positivt at tallene ikke har økt mer, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Selskap

Etter UDs reiseråd i kveld om Kalmar, blir hele Sverige rødt. Det er enda et eksempel på den usikre situasjonen. Gjensidige anbefaler ingen å bestille reiser nå.

Store korona-erstatninger

Gjensidige har registrert skademeldinger for 175 millioner kroner knyttet til korona. De fleste sakene gjelder avbestillinger. 
- Etter at vi over en periode ukentlig har mottatt rundt 700 nye skademeldinger knyttet til korona, ser vi nå en reduksjon på nesten 200 saker fra uke 41 til uke 42, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Erstatningstallene (reiseforsikring) gjelder

En avbestilling - 4 millioner kroner

En avbestilling - 4 millioner kroner

Korona-saker og særlig avbestillinger fortsetter å strømme inn til Gjensidige. De største enkeltsakene dreier seg om millionbeløp med en topp på 4 millioner kroner.

Den saken gjaldt en gruppereise med flere hundre personer som skulle ha reist til et land syd i Europa.
- En annen type sak gjaldt en som hadde chartret et privatfly for flere hundre tusen kroner for å komme seg kjapt hjem fr

En undersøkelse fra Ipsos for Gjensidige viser at mange nordmenn "sliter" med norske vogntog. Med tanke på skadeforebygging er det viktig å plassere ansvaret når det har vært grov uaktsomhet i forbindelse med uhell.

Mange opplever trøbbel med vogntog

En av fire har det siste året opplevd problemer i trafikken på grunn av norske vogntog. Ved trafikkuhell med grov uaktsomhet, kan Gjensidige kreve penger tilbake direkte fra yrkessjåføren.

- Selv om et transportfirma har et stort ansvar, er det alltid viktig å vite at det er sjåføren bak rattet som til syvende og sist har ansvaret for at kjøringen skjer på en trygg måte, sier fagsjef Tor He

Hvis du av en eller annen grunn velger å trosse UDs råd og reise til et område som er rødt, dekker reiseforsikringen til Gjensidige likevel hendelser som ikke er knyttet til Covid-19.

3 000 nye korona-saker

I dag er UD ute med nye reiseråd, og avbestillingene fortsetter å strømme inn. Bare de siste 30 dagene har Gjensidige mottatt 3 000 saker knyttet til korona.
- Vi har foreløpig lagt bak oss det største trykket, men fortsatt er det svært mange som melder saker og har behov for gode råd, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.
- Kundene må fortsatt smøre seg med litt tålmodighet m

Forsikringsselskapene merker håndspriten

Forsikringsselskapene merker håndspriten

Forsikringsselskapene har begynt å få inn skademeldinger som gjelder håndsprit som renner ut i vesker og ødelegger PCer, mobiltelefoner og annen elektronikk.

- Det er foreløpig et lite antall, begrenset inntil noen titalls saker, men vi forventer flere i løpet av høsten, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.
I tillegg til skader på selve elektronikken, kan også selve

Nordmenn er veldig reiselystne. Over halvparten tror de vil reise til land i Europa (utenfor Norden) neste sommer.

Reiselysten er stor

1 av 5 nordmenn vil helt sikkert reise til europeiske land utenfor Norden neste sommer. På topp er Spania, Italia og Tyskland.
- Dette er veldig interessante tall. Resultatene viser at mange, særlig de yngre, har store planer for neste sommer til tross for de usikre tidene vi er inne i, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. 
Blant de under 30 år svarer hele 33 prosent at de he

 Se og bli sett - Arne Voll, syklende kommunikasjonssjef i Gjensidige

Bilister sliter med å se «usynlige» syklister

Nå er det høst - Se og bli sett Det å sørge for å bli sett i trafikken er viktig hele året, men ekstra viktig nå når dagene blir kortere og kveldene mørkere. I denne saken har vi fokus på bruk av klær med sterke farger, noe som kanskje er like viktig som bruk av lys.

Vis mer