Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Tusenvis av nye skademeldinger

Tusenvis av nye skademeldinger

I dag er det igjen nye reiseråd fra UD, og skademeldingene fortsetter å strømme inn. Hittil i september har Gjensidige registrert nærmere 1 800 saker relatert til korona. 
- Fortsatt er det avbestillinger som er den største enkeltposten, og vi får mange spørsmål om fremtidige reiser, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Selskapets råd er klare.
- I utgangspunktet anbefa

Gjensidige vedtar aksjeutbytte på 12,25 kroner per aksje - Gjensidigekunder får kundeutbytte

Gjensidiges skadeforsikringskunder i Norge vil dele et kundeutbytte på over 2 milliarder kroner.
På Gjensidiges generalforsamling 25. mai i år ble det besluttet å ikke dele ut aksjeutbytte, som følge av Covid 19-situasjonen. Selskapets styre fikk samtidig fullmakt til å beslutte utdeling av aksjeutbytte på et senere tidspunkt. Styrets intensjon har vært å beslutte aksjeutbytte så snart situasjo

 40 prosent av bilistene bruker mobilen uten handsfree. Av disse er det halvparten som prater i telefonen mens den andre halvparten bruker den til annet som for eksempel sms, kart, musikk etc..

Mange prater i mobilen uten handsfree – unnskyldningene sitter løst

1 av 5 bilister prater i mobiltelefon uten handsfree mens de kjører, til tross for forbud mot dette. Verst er foreldre og de med høyest inntekt. Mange unnskylder seg med at handsfree ikke var tilkoblet eller at de glemte det.
- Dette er enda et urovekkende tall om mobilbruk i bil, som bekrefter at mobil- og skjermbruk bak rattet nærmest har blitt en «folkesykdom», sier kommunikasjonssjef Bjarn

100 nye korona-saker hver dag

100 nye korona-saker hver dag

I går var UD ute med nye reiseråd. Kartet endrer seg kontinuerlig, og skademeldingene fortsetter å strømme inn. Siden juli har Gjensidige i gjennomsnitt registrert 100 nye saker daglig.
- Vi har foreløpig lagt bak oss det største trykket, men fortsatt er det svært mange som melder saker og har behov for gode råd, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.
Selskapet har siden 1. ju

El-sparkesykler kan være et positivt transportalternativ, men det trengs flere kjøreregler for å unngå konflikter mellom alle som ferdes i trafikkbildet.

Mange farlige opplevelser med sparkesykler

1 av 5 har opplevd farlige eller ubehagelige situasjoner med el-sparkesykkel.
Debatten om de elektriske sparkesyklene har rast den seinere tiden. Kommunikasjonssjef i Gjensidige, Bjarne Rysstad, sier at det åpenbart er noen farer knyttet til fremkomstmiddelet.
- Som forsikringsselskap får vi inn skademeldinger, og undersøkelsen viser at det er mange som har opplevd farlige eller ubehagelige

4 av 10 vil reise mindre utenfor Europa, og selv i Norden er det 2 av 10 som vil reise mindre etter at korona er over.

Nye reiseråd - flere avbestillinger – nær halvparten vil fly mindre i fremtiden

Fra lørdag 5. september har regjeringen vedtatt at Italia, San Marino, Vatikanstaten og Slovenia blir røde, og med det kommer flere avbestillinger. Nå viser nye tall at 4 av 10 nordmenn vil fly mindre selv etter at pandemien er over.
Gjensidige har allerede 50.000 saker, og de fleste er avbestillinger.
- Vi forventer flere spørsmål fra nordmenn som har planlagt tur til Italia, sier kommunik

En mobiltelefonforsikring kan gjelde på ulike områder, som reise og innbo.

Flere tusen mobiltelefoner har gått tapt i ferien

Gjensidige har registrert 4 000 skademeldinger på mobiltelefoner fra nordmenn i sommer.
Det er fortsatt fullt kjør hos forsikringsselskapet, og flertallet av sakene gjelder nordmenns innenlandsferie. Skadebehandler Lene Hasler har hendene fulle.
- Aller mest er det mobilen som får unngjelde, sier Hasler. Hun har gått gjennom de siste sakene som er meldt på mobiltelefoner.
- Veldig mange

Studenter kan få korona-erstatning uansett hvor de er i verden.

Nye røde land – men studenter kan reise på rødt

I kveld var UD ute med nye reiseråd (Tyskland og Liechtenstein m.m.). Kartet endrer seg kontinuerlig, men for studenter er det konstant. Å studere i utlandet vurderes som en nødvendig reise. Derfor har Gjensidige valgt å la studentene «gå» på rødt. 
- Det betyr at dersom du drar på studier hvor som helst i verden, uavhengig av rødt eller gult, vil vi gi erstatning også dersom du blir rammet av

FRA GULT TIL RØDT: Mange land skifter farge, og UD fraråder reiser fra og med lørdag 22. august.

Nye reiseråd - dette dekker forsikringen

Fra og med lørdag 22. august fraråder Utenriksdepartementet reiser som ikke er strengt nødvendige til fire nye land samt regioner i Sverige og Danmark. Har du bestilt reise til et av disse områdene dekker vi avbestilling fra og med 19. august dersom den ble bestilt mens landet var gult (eller grønt). Befinner du deg allerede i et land eller en region som går fra gult til rødt vil du være dekket av

Fikling med mobiltelefon mens man kjører kan være livsfarlig.

Skolestart – foreldre verst med mobil-«misbruk»

Snart er det skolestart, og for mange foreldre særlig med hjemmekontor kan det være ekstra fristende å kjøre barna til skolen. Nå viser nye tall at hele 64 prosent av foreldre med minst tre barn bruker mobilen uten handsfree mens de kjører.
- Dette er ikke bra, og når vi nå regner med at det blir ekstra trafikkert rundt skolene kan det lett oppstå farlige situasjoner, ikke minst hvis man bruker

Godværsdag. På fine sommerdager kan det være tett mellom båtene, men slike var det få av i årets fellesferie. FOTO: Gjensidige

Overraskende få båtskader i juli

Til tross for at uvanlig mange har feriert i båt i sommer mottok Gjensidige færre meldinger om båtskader i juli i år enn i fjor. Dårlig vær ser ut til å ha hatt større betydning enn korona.
Båtforhandlerne har meldt om rekordsalg, og mange har feriert i båt for første gang i sommer. Mange har ventet at en kombinasjon av stor trafikk og mange uerfarne skippere skulle føre til mange skader.
Sl

FRA GRØNT TIL RØDT: Seks land skifter farge, og UD fraråder reiser fra midnatt natt til lørdag 15. august.

Nye reiseråd - dette dekker forsikringen

Ved midnatt natt til lørdag 15. august fraråder Utenriksdepartementet alle ikke-nødvendige reiser til Island, Kypros, Malta, Nederland, Polen og Færøyene. Har du bestilt reise til noen av disse dekker vi avbestilling, dersom den ble bestilt mens landet var grønt. Befinner du deg allerede i et land eller region som går fra grønt til rødt vil du være dekket av reiseforsikringen på vanlig måte.

Vis mer