Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

BLIR RØDT: Det frarådes ikke-nødvendige reiser til Frankrike, Monaco, Sveits og Tsjekkia fra og med midnatt natt til lørdag 8. august.

Nye reiseråd - dette dekker forsikringen

Ved midnatt natt til lørdag 8. august trer nye reiseråd i kraft. Befinner du deg i et land som blir rødt, vil forsikringen gjelde på vanlig måte. Vær oppmerksom på at fremskyndet hjemreise og tapte feriedager ikke dekkes, dersom ferien avbrytes på grunn av endret smittesituasjon eller nye reiseråd.

BLIR RØDT: Det frarådes ikke-nødvendige reiser til Frankrike, Monaco, Sveits og Tjekkia fra og med midnatt natt til lørdag 8. august.

Nye reiseråd - dette dekker forsikringen

Ved midnatt natt til lørdag 8. august trer nye reiseråd i kraft. Befinner du deg i et land som blir rødt, vil forsikringen gjelde på vanlig måte. Vær oppmerksom på at fremskyndet hjemreise og tapte feriedager ikke dekkes, dersom ferien avbrytes på grunn av endret smittesituasjon eller nye reiseråd.

6 av 10 bilister har opplevd farlige situasjoner fordi bilister kjører for sakte. Mange av disse gjelder bobiler. Foto Pixabay

Stor økning i bobilskader

Trafikkuhell med campingvogner og bobiler har økt med 20 prosent i sommer i forhold til i fjor. Mange bilister irriterer seg også over «sinker på veien».
- Vi regnet med flere skademeldinger i sommer, når mange skulle ha Norgesferie, og det har slått til, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.
Han påpeker at det alltid er mange bobiler og campingvogner på veiene om sommere

Uoppmerksomhet ved bruk av mobiltelefoner og interaktive skjermer er blant årsakene til trafikkulykker.

Beskjeden økning i trafikkskader i sommer

Mange har fryktet en ulykkessommer som følge av at de fleste ferierer i Norge. Nå viser ferske tall fra Gjensidige at antall forsikringssaker knapt har økt sammenlignet med juli i fjor.
Det var kun 3 prosent økning i antall skader totalt sett, og 8-9 prosent økning i antall materielle skader og saker med leiebil.
- Det er bra, og viser at de fleste nordmenn tar trafikksikkerhet på alvor, sie

Flamingo på avveie. Foto Gjensidige

Morsomme krav og historier

Sommeren er full av overraskelser og forventningene til hva som blir dekket over reiseforsikringen er stor. Gjensidige har samlet noen av de beste reisehistoriene fra i sommer og tidligere år.

FØRSTEMANN: GPS er et nyttig verktøy for å finne frem, men ikke la den trigge konkurranseinstinktet ditt.

Prøver å "slå" GPS'en

To av fem unge innrømmer å ha kappkjørt mot GPSen, viser en ny undersøkelse gjort av Ipsos for Gjensidige. For å slå den må du som regel bryte fartsgrensen.

Sau i veibanen er et kjent syn på bilferie i Norge. Hver sommer opplever bønder at bilførere ikke melder fra om dyrepåkjørsler

1 av 5 bilførere stopper ikke etter å ha kjørt på dyr

Hver sommer opplever bønder at dyr på beite blir påkjørt, uten at bilistene varsler om det. Store dyrelidelser kunne vært unngått om flere varslet fra. I en undersøkelse Ipsos har gjort for forsikringsselskapet Gjensidige, svarer 22 prosent av dem som har kjørt på dyr at de av ulike årsaker bare kjørte videre, uten å se etter hvordan det gikk med dyret.

7 av 10 har endret reiseplaner som følge av Koronapandemien

7 av 10 har endret reiseplaner som følge av Koronapandemien

I en undersøkelse gjort for Gjensidige svarer 70% at de har fått endret reiseplanene sine som følge av Koronapandemien. Så langt har Gjensidige mottatt nærmere 35 000 skademeldinger på reiseforsikring i forbindelse med pandemien. Undersøkelsen viser at det er blant Osloborgere og de med høyest inntekt det er flest som har fått endret reiseplanene sine. Færrest i Sogn og Fjordane og på Innlandet.

Bente Sverdrup, bærekraftdirektør i Gjensidige.

Stiller klimakrav til Brasil

Sammen med 29 andre kapitalforvaltere fra ni land har Gjensidige sendt et åpent brev til Brasils myndigheter med krav om å gjøre mer for å bevare regnskogen i Amazonas.
Brevet retter søkelys på den økende avskogingen i Amazonas de siste årene, som er et brudd med Brasils tidligere anstrengelser for å bevare regnskogen. I brevet vises det til konkrete politiske forslag, uttalelser fra regjerings

Dette sliter mange med. Foto: istockphoto.com

Mange sliter med skitten frontrute og lav sol

Selv om det snart er sommer, kan kjøreforholdene være utfordrende – også på dagtid. Lav sol og skitten frontrute kan by på store utfordringer. selv på en liten biltur.

Helsepolitisk barometer 2020 viser at 40 prosent er kjent med at privat helseforsikring gir tilgang til behandling som det offentlige helsevesenet ikke dekker.

Mange bruker privat helseforsikring

1 av 3 med privat helseforsikring har benyttet den, viser ny rapport.
- De som har helseforsikring gjennom arbeidsgiver bruker den i større grad (37 prosent) enn de som har betalt den privat, forteller lege Torgrim Isaksen i Gjensidige. Undersøkelsen for Gjensidige er en del av Kantars undersøkelse, Helsepolitisk barometer 2020. Det er nå 32 prosent som har helseforsikring, enten gjennom arbeid

Vis mer