Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Gjensidige kjøper Ferdes utstederselskap Flyt AS

Gjensidige kjøper utstedervirksomheten til bompengeselskapet Ferde AS og overtar
dermed bompengeinnkrevingen for kundene med AutoPASS-avtale.
Ferde AS har gjennom datterselskapet Flyt AS i dag AutoPASS-avtale med omtrent 550.000 kunder, som vil komme i tillegg til de kundene Gjensidige tidligere har avtalt å overta fra Vegamot.
-Med denne avtalen vil vi etablere oss som en ledende aktør i

Har passer gått ut på dato ? Denne datoen må du sjekke nøye !

​Denne datoen må du sjekke nå

All informasjon tyder på økt reisevirksomhet til utlandet i sommer. I dag er all oppmerksomhet rettet mot vaksinering og koronapass, men lite fokus på eget pass som ligger og støver i skuffen.

Reiseforsikring i hele verden

Reiseforsikring i hele verden

Fra og med 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet for EØS/Schengen, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge. For reiser fra og med 5. juli gjelder forsikringen som normalt for alle, også de uvaksinerte, i de definerte landene. Det betyr at koronasykdom også omfattes. Gjensidige fortsetter også med dekning i alle øvrige land, men da med unntak av koronare

Norske hjem er proppfulle av fintfølende elektronikk, noe som øker skadeomfanget.

Lynskader for 50 millioner kroner på et døgn

YR har sendt ut sitt første farevarsel om lyn. Ved den forrige store hendelsen var skadeomfanget 50 millioner kroner, melder Gjensidige.
- 13. - 14. august 2020 ble det registrert rundt 1 000 skademeldinger som rammet sentrale deler av Østlandet, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Tallene gjelder for alle selskaper og er basert på Gjensidiges egne tall.
- Det lyner m

Flere og flere opplever farlige situasjoner med el-sparkesykler

Kraftig økning i farlige situasjoner med el-sparkesykkel

4 av 10 nordmenn har opplevd farlige eller ubehagelige situasjoner med el-sparkesykler, en økning på 20 prosentpoeng fra i fjor.
Bruken av el-sparkesykler har nærmest eksplodert i takt med den den gradvise gjenåpningen av samfunnet denne sommeren. Kommunikasjonssjef i Gjensidige, Line Marcelius, sier det er grunn til å være bekymret for utviklingen.
- Vi får inn skademeldinger, og vi ser ogs

Trangen til å reise ut av landet gjelder temmelig likt på tvers av kjønn og aldersgrupper.

Savner utenlandsferie mest

Feriereiser til utlandet topper listen over ting folk gleder seg til å gjøre etter pandemien. Blant fem på topp er det to ting som koster penger, og tre ting som er gratis.
En undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige viser at utenlandsreiser og café/restaurant er blant de to tingene vi gleder oss mest til å gjøre etter pandemien.
Tre ting som ikke koster penger er også blant fem på

Denne tavla får mange nordmenn til å drømme seg vekk. Reiser man til utlandet er det alltid vikig å ha en god reiseforsikring.

Fortsetter med gyldig reiseforsikring verden rundt

Gjensidiges reiseforsikring har gjennom hele pandemien vært gyldig, også på reiser i røde land. Gjensidige fortsetter denne praksisen.
- Vi anbefaler at reiserådene alltid følges, og vår forsikring bygger på norske myndigheters reiseråd. Men velger du likevel å reise til et land eller område som er rødt, har du gyldig reiseforsikring for alle hendelser og skader som ikke har sammenheng med koro

En typisk skade etter styrtregn.

Styrtregn varslet - forsikringsselskap tar ingen sjanser

Med tanke på styrtregnet som er meldt i store deler av Sør-Norge i dag, er Gjensidige godt forberedt til å ta i mot skademeldinger.
- Dette kan gå veldig bra, men det kan også gå riktig ille. Styrtregn er uforutsigbart, og det blir stadig mer av det, derfor tar vi alltid høyde for "worst case", sier Per Christian Lygård, som er leder for Skade Eiendom i Gjensidige. Selskapet har gode rutiner o

Gjensidiges erfaring er at mange ikke er klar over at det er noe å hente på forsikringen knyttet til evakueringer.

Gressbrannen i Øygarden - dette kan du få på forsikringen

Flere hundre personer er beordret evakuert av offentlig myndighet, og da dekker Gjensidige nødvendige ekstrautgifter man måtte pådra seg ved å bo utenfor hjemmet.
- Vi holder på å kartlegge hvor mange kunder vi har i de berørte områdene, men har foreløpig ikke fått noen henvendelser, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Selskapet er i beredskap for å kunne bistå kunder med hjelp

Sammenlignet med Sverige og Danmark er Norge en sinke når det gjelder miljøvennlige bilreparasjoner med gjenbruk av bildeler. Gjensidige har tatt grep og kjørt en pilot som viser at forbedringspotensialet er stort.

Dobling av miljøvennlige bilreparasjoner

Andelen brukte deler ved bilreparasjoner er nær 9 prosent viser en pilot Gjensidige har gjennomført. Det er en dobling sammenlignet med tradisjonelle bilreparasjoner. Nå varsler selskapet en kraftig styring av oppdrag til bilverksteder som prioriterer grønne reparasjoner.
- Dette er svært gledelig, sier bærekraftansvarlig Karoline Weidemann i Gjensidige. Testperioden varte i tre måneder i sama

Forlengelse av reiseråd betyr fortsatt ikke avbestilling

Forlengelse av reiseråd betyr fortsatt ikke avbestilling

Utenriksdepartementets forlengelse av det globale reiserådet frem til 1. juli, betyr at det fortsatt ikke er endringer i reiseforsikringen. Avbestilling dekkes ikke hvis du bestilte en reise mens reisemålet var rødt, selv om avreise er frem i tid.
- Vi følger hele tiden tett med på det som skjer, men i og med at reiserådet er forlenget og spørsmål rundt vaksinepass ikke er endelig avklart, er d

Rekordmange kommer til å kose seg med båt på sjøen i år, men ikke alle vil være like heldig

​Tusenvis av båtskader hittil i år

Vi går mot nok et rekordår på sjøen. Samtidig oppfatter Gjensidige at flere «ferske» båteiere mangler nok kompetanse i forhold til det å håndtere en båt, noe som også fører til mange unødvendige og dyre skader.

Vis mer