Gå videre til innhold
Flere og flere opplever farlige situasjoner med el-sparkesykler
Flere og flere opplever farlige situasjoner med el-sparkesykler

Pressemelding -

Kraftig økning i farlige situasjoner med el-sparkesykkel

4 av 10 nordmenn har opplevd farlige eller ubehagelige situasjoner med el-sparkesykler, en økning på 20 prosentpoeng fra i fjor.

Bruken av el-sparkesykler har nærmest eksplodert i takt med den den gradvise gjenåpningen av samfunnet denne sommeren. Kommunikasjonssjef i Gjensidige, Line Marcelius, sier det er grunn til å være bekymret for utviklingen.

- Vi får inn skademeldinger, og vi ser også at at det er en økning i antall skader knyttet til bruk av el-sparkesykler, sier hun. Undersøkelsen viser at andelen som har opplevd farlige eller ubehagelige situasjoner øker kraftig fra 2020.

Undersøkelsen Ipsos har gjennomført for Gjensidige viser at hele 39 % av befolkningen over 18 år har opplevd farlige eller ubehagelige situasjoner. Det gir en økning på hele 20 % poeng fra 2020.

De unge i aldersgruppen 18 - 29 år har vært i flere situasjoner knyttet til egen bruk enn gjennomsnittet. Oslo, som nesten kan kalles "el-syklenes hovedstad", skiller seg fortsatt ut sammenlignet med resten av landet. Her har hele 53 % opplevd situasjoner knyttet til andres bruk av el-sparkesykler.

Marcelius mener at el-sparkesykler er kommet for å bli, men slår fast at det trengs flere kjøreregler for å unngå konflikter mellom alle som ferdes i trafikkbildet.

- En sparkesykkel er et raskt og behagelig transportmiddel, og hvis alternativet er å kjøre bil er det i tillegg miljøvennlig. Men vi er opptatt av at alle skal komme trygt frem, både de som bruker sparkesykkelen og alle medtrafikantene, sier hun.

Marcelius ser et behov for holdningsendring, og kanskje strengere regulering.

- De fleste ulykkene skjer nattestid, og det kan tyde på at det er behov for å skjerpe holdningen til å kjøre med promille, sier hun.

Emner


Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 3 700 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 28 milliarder kroner i 2020, mens sum eiendeler utgjorde 118 milliarder kroner.

Kontakter

Øystein Thoresen

Øystein Thoresen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 952 33 382
Christian Haraldsen

Christian Haraldsen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Forsikring, Pensjon og Sparing. Pressekontakt for lokalmedier i Follo og Østfold +47 907 87 449
Bjarne Aani Rysstad

Bjarne Aani Rysstad

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Skadeforsikring. Pressekontakt for lokalmedier i Oslo, Romerike, Asker og Bærum +47 918 19 434
Pål Rune Eklo

Pål Rune Eklo

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt for lokalmedier i Innlandet, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark +47 951 94 898
Arne Voll

Arne Voll

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt for lokalmedier i Buskerud, Vestfold, Telemark, Agder, Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal + 47 906 98 473
Line Marcelius

Line Marcelius

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Pressekontakt skadeforsikring +47 976 64 569
Trine Andrup

Trine Andrup

Pressekontakt Kommunikationschef Danmark +45 275 25 106
Jovita Aukštuolyte-Minderiene

Jovita Aukštuolyte-Minderiene

Pressekontakt Head of Communication Baltic +370 698 37 318
Tina Halldén

Tina Halldén

Pressekontakt Kommunikationschef Gjensidige i Sverige +46 768 55 24 21