Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Mange bilister med trøbbel – hundrevis av tauinger

Mange bilister med trøbbel – hundrevis av tauinger

Forsikringsselskapene merker også snøkaoset. Hittil har Gjensidige registrert nærmere 100 tauinger det siste døgnet, som er mye høyere enn vanlig. Statistikk for redninger viser en økning på 50 prosent i år sammenlignet med samme periode i fjor.
- Bare de siste par timene er det registrert mange nye saker, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Tallene er fra selskapets samar

Av de relativt sett få som rammes av innbrudd, er det mange som "kun" får besøk i boder og garasjer.

Dårlige tider for innbruddstyver under pandemien

De fleste er hjemme i disse dager, og tyvene har dårlige tider. Det bekreftes av nye tall fra Gjensidige, som viser at antall boliginnbrudd er redusert med 40 prosent i år sammenlignet med samme periode i fjor.
- Våre saksbehandlere har merket at det har vært stille på innbruddsfronten, og tallene bekrefter det, sier tømrer og rådgiver Simon Andre Olsen i Gjensidige. Tyvene har dårlige arbeidsf

Tre-felling er en vanlig kilde til nabokrangling.

Kraftig økning i nabokrangling under korona

Nabokrangling har økt med nærmere 50 prosent fra i fjor til i år, viser ferske tall fra Gjensidige.

- Tallene viser at det er mye småkrangling, det vil si at snittsummen går ned mens antallet øker, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Antall saker (rettshjelp) har gått opp fra 230 til 330 hittil i år sammenlignet med hittil i fjor. Rysstad påpeker at langt fra alle ret

Styrtregn fører til omfattende og svært kostbare skader, spesielt når det slår til i tett befolkede områder.

Våtere klima vil gi mer vannskader

Hyppigere styrtregn vil føre til kraftig økning i vannskader, viser en forskningsrapport fra Norsk Regnesentral. Størst blir økningen i de tidligere fylkene Akershus, Østfold og Sogn og Fjordane. Ifølge rapporten ventes kostnadene til erstatning av skader etter styrtregn å øke med 70-80 prosent i de tidligere fylkene Akershus, Østfold og Sogn og Fjordane.

Nye regler fra 1. januar: Uregistrerte motorkjøretøy må forsikres

Nye regler fra 1. januar: Uregistrerte motorkjøretøy må forsikres

​Fra 1. januar 2021 trådte nye regler for forsikring av motorkjøretøy i kraft. Bilansvarsloven er endret, og med noen få unntak skal nå alle motorkjøretøy ansvarsforsikres, selv om skiltene er tatt av. Gjensidige alene har kunder med til sammen rundt 6 000 kjøretøy som må forsikres etter nye regler. Mange i landbruk, bygg og anlegg, men også privatpersoner.

I 2020 var det erstatninger for en halv milliard kroner for følgeskader av utette tak og vegger.

Våtere vær setter sine spor - halv milliard i takskader - kraftig økning

Fra 2019 til 2020 var det en økning på 40 prosent i erstatninger for følgeskader av utett tak eller vegg.

Gjensidige utbetalte 123 millioner kroner i forbindelse med utette tak og vegger i private boliger i 2020. Basert på markedsandel vil dette for alle forsikringsselskaper utgjøre cirka 500 millioner kroner.
- Våtere og villere vær gir en ekstra belastning på tak og vegger, og godt ved

Vinterferie - hva dekker reiseforsikringen?

Vinterferie - hva dekker reiseforsikringen?

​Har du begynt å legge planer for vinterferien? Husk at det er stor usikkerhet om hvordan smittesituasjonen utvikler seg, og det er ikke sikkert reiseforsikringen din dekker utgiftene dine hvis myndighetene strammer ytterligere til og du må avbestille. Det er en risiko du må ha i bakhodet før du bestiller noe.

Frank rammet mest i Nord-Norge, men også andre deler av landet fikk merke vindens krefter.

Her traff Frank - Stormskader for flere titalls millioner kroner

Hundrevis av stormskader
Forsikringsselskapene har registrert hundrevis av skademeldinger etter Frank, som satte sine spor over hele landet. Skadeomfanget pr. nå er på cirka 30 millioner kroner. 
- Fortsatt meldes det inn skader, men av erfaring vet vi at mye meldes inn tidlig når det gjelder storm, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Selskapet har gjort en oppsummering som

Foto fra en tidligere hendelse.

Forsikringsselskapene merker "Frank"

Skademeldingene har allerede begynt å komme inn til Gjensidige, som har mottatt inntil 10 saker i forbindelse med ekstremværet "Frank".
- En av skadene gjelder et redskapshus der store deler av taket har blåst av, forteller kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige.  Det er også et stort tak som har blåst av og taket har truffet andre bygninger.
Han understreker at tallene foreløpig er s

Vis mer