Gå videre til innhold

Emner: Livsstil, mote, fritid

Høstferie: Mange får seg en psykisk knekk på reise

Høstferie: Mange får seg en psykisk knekk på reise

Forsikringsselskapet Gjensidige merker stadig flere henvendelser på angst, depresjon og psykiske lidelser fra folk som er på reise. Reiselysten er stor, og noen strekker strikken litt for langt.

En gjenglemt liten sekk pirret tyvenes nysgjerrighet nok til å slå inn bakruten på denne bilen.

Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

Antall tyverier fra bil økte kraftig i fjor, og norske bileiere ble robbet for et rekordbeløp på nesten 200 millioner kroner. Gjensidige oppfordrer bilturistene til å være på vakt når de legger ut på bilferien.

De fleste synes værvarslerne i Norge gjør en god jobb. Det er kun 4 prosent som ikke har noen tillit til dem, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige.

God varsling for millioner

8 av 10 har tillit til meteorologene, viser en undersøkelse fra Gjensidige. Selskapet anslår at gode varslinger om uvær har spart samfunnet for mange millioner kroner.
- Værvarslerne gjør en kjempejobb og har sterke bidrag for å unngå skader. Gode varslinger om uvær har spart samfunnet for store summer, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.
Varslingene er av stor betydning, og

Stadig flere funksjoner integreres i berøringsskjermen, noe som tvinger sjåføren til å flytte blikket vekk fra veien.

Mange trafikkulykker har årsak i bilens berøringsskjerm

Halvparten av bilførere som har berøringsskjerm i bilen, sier den har tatt oppmerksomheten bort fra veien. I mange tilfeller har det ført til farlige situasjoner og ulykker. Det viser en undersøkelse fra Gjensidige.

Mange bilskader i vaskehaller

Mange bilskader i vaskehaller

Årlig er det opp mot 1000 uhell i vaskehaller. Mange av dem skjer nå på våren. De fleste skadene skjer når slitte eller møkkete børster skraper opp lakken eller henger seg opp i antenner, takstativ og takbokser.

Lyskryss til besvær - hva gjør du når grønt blir til gult - gasse på eller bremse opp?

Gult lys - gasse på eller bremse opp?

En undersøkelse Ipsos har gjort for Gjensidige viser at det er stor forvirring om hva en skal gjøre når grønt blir til gult i et lyskryss. Velger du feil, kan det få store konsekvenser. 3 av 10 har opplevd farlige situasjoner fordi noen har kjørt på gult lys.

Husk refleks: skumle vesner i høstmørket er knapt synlig for bilister.

Foreldre tillater Halloween

3 av 10 foreldre vil la barna gå Halloween i år, men de fleste vil legge noen begrensninger.