Gå videre til innhold

Emner: Biltrafikk

En gjenglemt liten sekk pirret tyvenes nysgjerrighet nok til å slå inn bakruten på denne bilen.

Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

Antall tyverier fra bil økte kraftig i fjor, og norske bileiere ble robbet for et rekordbeløp på nesten 200 millioner kroner. Gjensidige oppfordrer bilturistene til å være på vakt når de legger ut på bilferien.

Til tross for tilsynelatende små skader endte denne bilen på skraphaugen.

Sjokkerende dyrt

En av ti bilister har bulket det siste året, og stadig flere opplever høye verkstedregninger.
En av disse var en mann som var uheldig og skadet sin neste nye Hyundai Ioniq 5 i garasjen, med tilsynelatende begrenset skadeomfang. Men kostnaden viste seg å bli på over 700 000 kroner inklusiv batteri til 440 000 kroner. Bilen endte på skraphaugen.

Ipsos har på oppdrag for Gjensidige spurt 3

Stadig flere funksjoner integreres i berøringsskjermen, noe som tvinger sjåføren til å flytte blikket vekk fra veien.

Mange trafikkulykker har årsak i bilens berøringsskjerm

Halvparten av bilførere som har berøringsskjerm i bilen, sier den har tatt oppmerksomheten bort fra veien. I mange tilfeller har det ført til farlige situasjoner og ulykker. Det viser en undersøkelse fra Gjensidige.

Biler «drukner» på oversvømte veier. Kjøring i dypt vann kan gå hardt utover bilens motor og elektronikk.

Uværet "Hans": Advarer mot å kjøre på oversvømte veier

Mange sjåfører kan få seg en ubehagelig overraskelse under kjøring på oversvømte veier, advarer kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige. Forsikringsselskapet merker en økning i antall bilskader i perioder med mye nedbør som nå under ekstremværet Hans.

F.v. Daniel Frøyland og Jonas Lisgård. Foto: Martin Mørk Bilnytt.no

Gjensidige og Spense skal skape fremtidens kundereise i bilbransjen

Gjensidige går inn som strategisk investor og samarbeidspartner for teknologiselskapet Spense, som har utviklet en innovativ løsning som tar kundeopplevelsen for bilkunder til et nytt nivå.
– Den moderne bilen som produkt er smekkfull av innovasjoner. Spense skal bidra til at også kundereisen blir mer innovativ og digital. Det gjør vi nå noe med sammen med Gjensidige og andre samarbeidspartner

Metallbiter fra søppel kan havne i magen gjennom fôret, og gi store lidelser for dyret

Øl- og brusbokser tar livet av husdyr

Hvert år forårsaker søppel vi kaster fra oss store dyrelidelser. Mange storfe dør en smertefull død på grunn av metallbiter fra øl- og brusbokser.
- Vi får stadig inn meldinger fra fortvilte bønder som opplever å finne dyr med blod rennende ut av nese, munn eller endetarm. Ikke sjeldent er synderen øl- og brusbokser som har blitt kastet ut av bilvinduet, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i

Mange bilskader i vaskehaller

Mange bilskader i vaskehaller

Årlig er det opp mot 1000 uhell i vaskehaller. Mange av dem skjer nå på våren. De fleste skadene skjer når slitte eller møkkete børster skraper opp lakken eller henger seg opp i antenner, takstativ og takbokser.

11 prosent har opplevd skade ved bruk av sparkesykkel. Tatt i betraktning av at 2 av 10 sier det hender at de bruker elsparkesykkel, er dette tallet veldig høyt, ifølge Ipsos. De har gjennomført en undersøkelse for Gjensidige.

Nå kan du kjøpe sparkesykkelforsikring

Fra 1. januar er det påbudt med ansvarsforsikring for alle elsparkesykler, ståhjulinger og lignende. I Gjensidige vil forsikringen koste 59 kroner i måneden.

«Hodeløs» kjøring

«Hodeløs» kjøring

4 av 10 unge bilister har opplevd farlige eller ubehagelige situasjoner på grunn av kjøring med hodetelefoner.

Lyskryss til besvær - hva gjør du når grønt blir til gult - gasse på eller bremse opp?

Gult lys - gasse på eller bremse opp?

En undersøkelse Ipsos har gjort for Gjensidige viser at det er stor forvirring om hva en skal gjøre når grønt blir til gult i et lyskryss. Velger du feil, kan det få store konsekvenser. 3 av 10 har opplevd farlige situasjoner fordi noen har kjørt på gult lys.

FØRSTEMANN: GPS er et nyttig verktøy for å finne frem, men ikke la den trigge konkurranseinstinktet ditt.

Prøver å "slå" GPS'en

To av fem unge innrømmer å ha kappkjørt mot GPSen, viser en ny undersøkelse gjort av Ipsos for Gjensidige. For å slå den må du som regel bryte fartsgrensen.

Været kan skifte fort i fjellet. Skift dekk før du drar til fjells i høstferien, råder bilmekanikar og rådgiver i Gjensidige Jan Fleinsjø.

Skift dekk før høstferien

Hvis du skal til fjells i høstferien bør du skifte til vinterdekk for å være på den sikre side, mener Gjensidige.