Gå videre til innhold
Antall boliginnbrudd er på kraftig vei oppover.
Antall boliginnbrudd er på kraftig vei oppover.

Pressemelding -

Unngå påskeinnbrudd – be naboen om hjelp

Fra pandemiåret -21 til 2023 økte innbrudd med 70 prosent, og gjennomsnittserstatningen er på 40 000 kroner. Boliginnbrudd er på vei opp igjen, men det er foreløpig ikke på samme nivå som for 10 år siden.

Antall innbrudd falt mye under pandemien, men tendensen nå er veldig negativ. Tallene gjelder private hus forsikret i Gjensidige.

- Tyvene liker å slå til når folk er bortrest, og da kan påskeferie være et attraktivt tidspunkt, sier produktutvikler Andreas Økland Amundsen i Gjensidige. Samtidig viser ulike tall at påsken ikke skiller seg vesentlig ut, innbrudd skjer også når folk er hjemme.

- Tyvene stjeler mest lett omsettelige verdigjenstander, PCer, telefoner, sykler, merkeklær, gull/sølv, kontanter, TV og annet elektronisk utstyr, sportsutstyr og verktøy, forteller han.

Få det til å se ut som du er hjemme, be naboen ta inn posten din og se etter huset. Ha på noen utelys. Dette kan redusere sjansen for innbrudd.

Dette kan du gjøre for å hindre innbrudd:

  • Få huset til å se mest mulig bebodd ut, inne og ute
  • Allier deg med naboen når det gjelder post og søppel
  • Ikke la verdigjenstander ligge synlig fra vindu
  • Be postkontoret og avisen om å stoppe levering når du er bortreist
  • Tidsbryter til lyset inne og ute Viderekoble telefonen din til mobil eller feriested
  • Sjekk at dører og vinduer er forsvarlig lukket
  • Alarm til vaktselskap reduserer sjansen for innbrudd

Emner

Kategorier


Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4500 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 36 milliarder kroner i 2023 mens forvaltningskapitalen utgjorde 148 milliarder kroner.

Kontakter

Bjarne Aani Rysstad

Bjarne Aani Rysstad

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Skadeforsikring. Pressekontakt for lokalmedier i Oslo, Romerike, Asker og Bærum +47 918 19 434