Gå videre til innhold
Med mye avansert teknologi, blir det også flere avanserte deler som må byttes eller repareres hvis noe går galt i trafikken. Dette ser Gjensidige svært mange spor av i fakturaene fra bilverkstedene.
Med mye avansert teknologi, blir det også flere avanserte deler som må byttes eller repareres hvis noe går galt i trafikken. Dette ser Gjensidige svært mange spor av i fakturaene fra bilverkstedene.

Pressemelding -

Stadig flere skademeldinger fra trafikken

Nordmenn fortsetter å bulke stadig mer, og det blir enda dyrere å reparere. I 3. kvartal økte erstatningene med 23 prosent sammenlignet med 3. kvartal i 2023, viser ferske tall fra Gjensidige.

I 3. kvartal registrerte Gjensidige nær 644 millioner kroner i erstatninger etter bilskader. Tallene gjelder personbiler, og alle skademeldinger som gjelder skader på bilens karosseri.

- Vi har sett en negativ utvikling over flere år, sier konserndirektør Vivi Kofoed i Gjensidige. Samtidig kan det se ut til at terskelen for å melde skade er langt lavere enn for noen år tilbake. Selv den minste skramme kan fort komme opp i titusenvis av kroner å reparere. Før betalte man oftere av egen lomme, fordi skaden kostet mindre enn egenandel og bonustap.

Men den negative trenden har i hvert fall noen andre åpenbare forklaringer. Veksten i kjøretøyparken med en tilstrømning av bredere, lengre og tyngre kjøretøy er elementer i utviklingen. De gjør det mer krevende å navigere.

- Etter hvert som flere og flere kjøper nyere biler med meget avansert teknologi, blir det også flere avanserte deler som må byttes eller repareres hvis noe går galt i trafikken. Dette ser vi svært mange spor av i fakturaene vi får fra bilverkstedene, sier Kofoed.

Flere og flere biler blir sikrere med avansert teknologi som skal hjelpe sjåførene å unngå uhell. Men dette kan se ut som har begrenset effekt.

- Sikkerhetsmekanismene kan bidra til å gi en falsk trygghet, og at mange føler seg udødelige bak rattet, sier konserndirektøren.

- Andre åpenbare årsaker til stadig mer bulking er høy fart og uoppmerksomhet, kanskje spesielt knyttet til skjermbruk, sier hun. 56 prosent har opplevd at den interaktive skjermen i bilen har tatt oppmerksomheten bort fra veien/kjøringen, viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Gjensidige.

- Dessuten er de enorme kreftene som skjuler seg i mange biler med flere hundre hestekrefter åpenbart negativt for trafikksikkerheten, sier Vivi Kofoed.

Emner

Kategorier


Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4500 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 36 milliarder kroner i 2023 mens forvaltningskapitalen utgjorde 148 milliarder kroner.

Kontakter

Øystein Thoresen

Øystein Thoresen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 952 33 382