Gå videre til innhold
En klassisk skade etter påkjøring bakfra. En gjennomsnittlig bilskade koster cirka 30.000 kroner.
En klassisk skade etter påkjøring bakfra. En gjennomsnittlig bilskade koster cirka 30.000 kroner.

Pressemelding -

Snøkaos: Slik er uhellsdagene i trafikken (oppdatert 5.1)

Gjensidige har frem til klokka 10 registrert 420 skademeldinger etter uhell som har skjedd i går og i dag. Tallet kommer til å øke betydelig. Bare fra i morges er det meldt inn nærmere 70 saker.

De store snømengdene har skapt store utfordringer for bilistene, og skademeldingene strømmer inn til Gjensidige. Det forventes et stadig tilsig av nye meldinger utover dagen.

- Det er bilister som har kjørt av veien eller som har blitt stående fast, og det er mange kollisjoner, som for eksempel påkjørsler bakfra og kollisjon i kryss, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige. 230 av sakene gjelder veihjelpsutrykninger.

- Fra i går var vår veihjelpsaktør REDGO bemannet opp med alt av ekstrabemanning, forteller Rysstad. Det ble likevel som forventet lengre køtider enn normalt, både langs veien og på telefon.

- Det er ekstra viktig å tilpasse farten etter forholdene på en dag som i dag, og ikke minst holde god avstand til bilen, sier han.

Mange har opplevd vogntogtrøbbel
4 av 10 har opplevd problemer i trafikken på grunn av vogntog det siste året (Ipsos for Gjensidige i 2022, 4.200 personer er spurt).

- Svarene bekrefter at vi står overfor et problem, som vi i praksis har sett utallige eksempler på i dag. Bare ett eneste vogntog på tvers av veibanen kan forårsake mye trøbbel, og fullstendig stopp for den øvrige trafikken. Mange av disse vogntogene har tydeligvis elendig dekkutrustning og burde aldri vært på veien i dag, fastslår Rysstad.



Emner

Kategorier


Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 3 800 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 30 milliarder kroner i 2021, mens sum eiendeler utgjorde 130 milliarder kroner.

Kontakter

Bjarne Aani Rysstad

Bjarne Aani Rysstad

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Skadeforsikring. Pressekontakt for lokalmedier i Oslo, Romerike, Asker og Bærum +47 918 19 434