Gå videre til innhold
Illustrasjon, fra en tidligere hendelse.
Illustrasjon, fra en tidligere hendelse.

Pressemelding -

"Ingunn" – kan passere 250 millioner kroner i erstatninger

Forsikringsselskapene kan passere 250 millioner kroner i erstatningsutbetalinger etter «Ingunn», viser en oppsummering fra Gjensidige.

- De fleste har nå meldt inn skadene, og vi begynner å få et klart bilde av hvor dette ender, sier direktør for skade eiendom Pål Vermedal i Gjensidige. Men fortsatt vil det komme inn noen flere meldinger. Gjensidige har gått gjennom egne tall, og gjort en beregning som gjelder alle forsikringsselskaper samlet. Tallene inkluderer også helgens storm i Trøndelag rett etter «Ingunn». Nærøysund er den kommunen med aller flest skader.

- Stort sett har det gått utover takkonstruksjoner, tak er revet av, taksteiner og takplater har føket avgårde, vindskier har blåst av, skadde gjerder, og rundt 50 bil-, camping- og båtskader. Dessuten har noen fått vann inn gjennom utett tak eller vegg, sier han. Det er også skader på en del havbruk.

Det er flest skader i Trøndelag, Nordland og Møre og Romsdal.

Det har vært mange, større uværshendelser det siste halve året. Dette gjør at noen dessverre vil oppleve noe lengre ventetid enn normalt.

- Vi jobber på spreng og gjør alt vi kan for å hjelpe våre kunder raskest og best mulig. Vi prioriterer de mest akutte tilfellene og gjør strakstiltak der det er fysisk mulig, sier Vermedal.

Emner

Kategorier


Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4 200 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 34 milliarder kroner i 2022, mens sum eiendeler utgjorde 135 milliarder kroner.

Kontakter

Bjarne Aani Rysstad

Bjarne Aani Rysstad

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Skadeforsikring. Pressekontakt for lokalmedier i Oslo, Romerike, Asker og Bærum +47 918 19 434