Gå videre til innhold
Mange må ha besøk av skadedyrbekjempere for å bli kvitt veggedyr. I fjor trengte 2 500 nordmenn denne hjelpen (kilde FHI)
Mange må ha besøk av skadedyrbekjempere for å bli kvitt veggedyr. I fjor trengte 2 500 nordmenn denne hjelpen (kilde FHI)

Pressemelding -

Ikke ta med veggedyrene hjem

Mange nordmenn er klar for påskeferie til utlandet, og da bør man unngå å returnere med blindpassasjerer. Hvert år registrerer Gjensidige minst 100 saker der nordmenn har fått skader i hjemmet etter å ha fått med seg veggedyr i bagasjen.

- Men ikke få panikk, skulle du være heldig er det mye du kan gjøre. Husk på at selv om bittene fra veggedyrene klør, er de ikke farlige, forteller produktutvikler Andreas Økland Amundsen i Gjensidige. Han har flere gode råd som kan bidra til at du ikke kommer opp i en situasjon med veggedyr i kofferten.

For å unngå veggedyr:

  • Sjekk seng og madrass på hotellet eller stedet du leier. Se på/og under madrassen etter svart prikker som kan være avføring fra veggedyrene.
  • Ikke ha kofferten liggende åpen lenger enn du må, og hold den unna seng, skap og andre møbler.
  • Vask tøy på 60 grader som tåler det når du kommer hjem. Vil du være på den sikre siden kan du fryse ned klær i 3 dager.

Hvis du får besøk av veggedyr:

  • Kontakt forsikringsselskapet ditt. Mange har dekning for dette gjennom ulike topp-dekninger på innbo og bygningsforsikringer. Det koster fort over 30 000 per sak fordi møbler må fraktes til fryselager og fryses ned. Denne kostnaden dekker forsikringen din hvis du har dekning for veggedyr
  • Bor du i borettslag eller sameie er det viktig at du informerer styret. Det kan være flere leiligheter som er berørt og da må det bekjempes samtidig

2 500

Folkehelseinstituttet (FHI) melder om at det i fjor var 2 500 nordmenn som måtte ha hjelp av skadedyrfirmaer i forbindelse med veggedyr. Ikke alle saker havner hos forsikringsselskapene.

Funfact: En person ble anbefalt å fysisk sove i rommet med veggedyr gjennom natten. Det er fordi veggedyrene tiltrekkes av varme og karbondioksid fra pusten vår og dermed vil komme krypende frem mot mennesker i rommet. Dette er nok effektivt for å få tak i de og bekjempe de.

- Men vi kan berolige kundene våre med at vi ikke krever at de skal fungere som levende åte, sier Amundsen med et smil.

Emner

Kategorier


Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap notert på Oslo Børs. Vi har om lag 4 200 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbyr vi også pensjon og sparing. Driftsinntektene var 34 milliarder kroner i 2022, mens sum eiendeler utgjorde 135 milliarder kroner.

Kontakter

Bjarne Aani Rysstad

Bjarne Aani Rysstad

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Skadeforsikring. Pressekontakt for lokalmedier i Oslo, Romerike, Asker og Bærum +47 918 19 434