Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Bilde fra Valdres. Nord-Aurdal i Valdres topper listen over skader, og søndag kveld har Gjensidige registrert 100 skademeldinger herfra.

Skademeldingstoppen trolig nådd

Gjensidige har registrert 2.200 skademeldinger søndag kveld. Økningen i antall meldinger har flatet ut siden fredag kveld.
- Fortsatt vil det komme flere skademeldinger, men det kan se ut til at skademeldingstoppen samsvarer godt med flomtoppen, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.
Nord-Aurdal, Lillestrøm, Nesbyen, Gran, Sel, Østre Toten og Ål har flest skademeldinger

Vannet stiger flere steder i Norge. Her fra Nesbyen i 2018, som nå er hardt rammet.

Massiv pågang etter "Hans" - situasjonen er dramatisk for mange kunder

Gjensidige har registrert 1670 skademeldinger fredag morgen. Dette er en økning på 30 % siden torsdag samme tid. Nå er Innlandet på skadetoppen, foran Viken og Oslo. Gjensidige forventer at skademeldingene fortsette å øke utover fredagen.
- Situasjonen er dramatisk for mange av kundene våre. Vi er tett på flere uavklarte situasjoner som kan gjøre stor skade nå som vannet stiger flere steder. M

Mange skader etter Hans herjinger

Skademeldingene fortsetter å strømme inn etter "Hans"

Gjensidige har registrert nærmere 1280 skademeldinger per torsdag morgen. Viken, Innlandet og Oslo har fortsatt de fleste skadene.

- Vi har full beredskap i alle ledd for å kunne ta imot henvendelser og gi råd til kundene våre som er i en vanskelig situasjon. Mange er evakuert fra hjemmene sine. Skadeomfanget er allerede omfattende, men det er først når vannet trekker seg tilbake de steden

"Hans" fortsetter å gjøre stor skade

Fortsatt høyt skadetrykk etter "Hans" herjinger

Gjensidige har registrert nærmere 800 skader siden tirsdag kveld. Skadetoppen er i Viken, Innlandet og Oslo. Av de stedene som er hardest rammet har Lillestrøm 71 skader, Gran i Innlandet 44 skader, og Oslo 104 skader.
- Vi jobber på spreng med å ta imot alle henvendelser og hjelpe kundene våre, sier Line Marcelius, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Hun forteller at det er et høyt trykk hos ska

"Hans" kommer trolig til å gi skader for over 200 millioner kroner for forsikringsbransjen sett under ett

Tror «Hans» vil koste over 200 millioner kroner

Skadeomfanget etter ekstremværet fortsetter å øke. Gjensidige har nå registrert over 150 flere skademeldinger siden tirsdag morgen, nærmere 500 meldinger totalt. Lillestrøm, Gran i Innlandet og Oslo har flest skader.


Skadeomfanget passerer trolig 200 millioner kroner
- Totalkostnadene etter ekstremværet vil antagelig passere 200 millioner kroner for forsikringsbransjen sett under ett

"Hans" herjer gjennom Norge og gir skader i millionklassen

Skademeldingene renner inn etter ekstremværet: Mer enn dobling siden mandag kveld

Gjensidige har registrert 318 skader etter uværets herjinger, og det er forventet at tallet stiger gjennom tirsdagen.
- I de områdene som er hardest rammet har vi 93 skader meldt i Viken, 53 i Oslo og 50 i Innlandet. I Viken har Lillestrøm, Nannestad og Nittedal flest skader. I Innlandet har det gått verst utover Gran, Søndre Land og Gjøvik, sier Line Marcelius, kommunikasjonssjef i Gjensidige

Mange hus med vann etter "Hans" herjinger

Ekstremværet "Hans": Gjensidige har registrert 100 skademeldinger så langt

Hardest rammet er Viken, Innlandet og Oslo.
- De typiske skadene er kjellere som er fylt med vann. Vannet har kommet inn i bygninger via grunnen, men også via utette tak og vegger, sier kommunikasjonssjef Line Marcelius i Gjensidige. - Vi følger utviklingen tett, og venter flere meldinger utover kvelden og natten, sier hun.
For tidlig å si noe om skadeomfanget
- Nå er vi først og frems

Biler «drukner» på oversvømte veier. Kjøring i dypt vann kan gå hardt utover bilens motor og elektronikk.

Uværet "Hans": Advarer mot å kjøre på oversvømte veier

Mange sjåfører kan få seg en ubehagelig overraskelse under kjøring på oversvømte veier, advarer kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige. Forsikringsselskapet merker en økning i antall bilskader i perioder med mye nedbør som nå under ekstremværet Hans.

Styrtregnet som er meldt mandag og tirsdag kan gå veldig bra, men det kan også få store konsekvenser.

Ekstremværet "Hans": Gjensidige forberedt på potensielt store konsekvenser

Gjensidige har registrert 57 skademeldinger etter styrtregnet i Østfold og Follo fredag 4. august. Nå er selskapet forberedt på å ta imot skademeldinger etter nytt varsel om ekstreme nedbørsmengder mandag og tirsdag.
- Vi er godt forberedt til å hjelpe kundene som blir rammet av ekstremværet som er meldt for deler av Østlandet, gamle Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag, sier Line Ma

Italienske haglbyger ga trøbbel for norske bilister

Italienske haglbyger ga trøbbel for norske bilister

Kraftige hagl i Nord-Italia har ført til stor pågang til Gjensidige. Fortvilte kunder med biltrøbbel tar kontakt.
- Vi har fått mange titalls henvendelser fra kunder som har fått bilen ødelagt i stor eller liten grad, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige. Av disse er det foreløpig nærmere 10 som ikke har kjørbare biler til å komme seg hjem til Norge.
- For de som fo

En "god" illustrasjon av hva som skjer etter styrtregn. Det må rives, ryddes, tørkes og repareres før rommet kan tas i bruk igjen, og det kan ta flere måneder.

Farevarsler for nedbør: Dette skjedde i kjellerne

Gjensidige har registrert flere skademeldinger etter nedbøren det siste døgnet.

- De typiske skaden er kjellere som er fylt med vann, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige. Vann har kommet inn i bygninger via grunnen, men også vann via utette tak og vegger. Det er 20 skademeldinger så langt, og det forventes noen flere.
- Men tatt i betraktning de mange farevarslene s

Vis mer