Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

El-sparkesykkel: De fleste vil ha 0,2 som promillegrense

El-sparkesykkel: De fleste vil ha 0,2 som promillegrense

6 av 10 vil ha promillegrense for el-sparkesykkel på samme nivå som for bilister. Det er ikke så mange unge som er enige i det.
- Det er på høy tid at regjeringen strammer inn reglene ytterligere for bruk av el-sparkesykkel sier Line Marcelius, kommunikasjonssjef i Gjensidige.
Undersøkelsen Ipsos har gjennomført for Gjensidige med hele 4.200 respondenter viser at hele 62 % synes promillegr

For mange hundeeiere er det ekstra mye "blåmandag" etter sommerferien, blant annet fordi hjemmekontor ikke lenger er en like stor selvfølge for alle.

Mange angrer på hundekjøp

1 av 6 som har skaffet kjæledyr under pandemien er misfornøyd med å ha det nye dyret, viser undersøkelse.  
Gjensidige gjennomførte i mai en undersøkelse via Ipsos med 4 200 deltagere. 13 prosent av de spurte hadde skaffet kjæledyr det siste året. Av disse var det 16 prosent som var svært eller ganske misfornøyd med å ha det nye kjæledyret.
- 83 prosent av dem som svarte at de ikke var tilf

Veldig mange foreldre har opplevd farlige situasjoner på grunn av at de har blitt forstyrret av den interaktive skjermen.

Skolestart: Interaktive skjermer fører til ulykker

6 av 10 foreldre med skolebarn har opplevd at den interaktive skjermen har tatt oppmerksomheten bort fra veien. Det er en god del høyere enn for bilister generelt, og utviklingen er negativ.
- Når 60 prosent av foreldrene, mange med små barn, har hatt oppmerksomheten på skjermen og ikke på veien, er det alvorlig. Dette kommer i tillegg til mange andre forstyrrelser som mobilbruk, bruk av sosial

Mange irriterer seg over campingvogner. Det viser en undersøkelse Gjensidige har gjennomført med hele 3 500 bilister.

Irriterer seg og har trøbbel med campingvogner – tusenvis av skademeldinger

4 av 10 bilister har opplevd problemer med campingvogner og bobiler, og 13 prosent irriterer seg over dem. Gjensidige har registrert nærmere 1 000 skademeldinger knyttet til disse kjøretøyene i sommer.
En gjenganger i skademeldingene er ulike type kollisjoner (cirka 25 prosent), og veihjelp (cirka 20 prosent), og det er en økning på nær 10 prosent sammenlignet med i fjor sommer.

Mange a

Tyvene ser seg ut dyre sykler. Det bekreftes av nye tall fra Gjensidige. Foto Pixabay

Stor økning i snittverdi for sykkeltyveri

Gjennomsnittverdien for et sykkeltyveri har økt med 20 prosent på under to år, og er nå på 12 000 kroner melder Gjensidige. Samtidig viser en ny undersøkelse at 4 av 10 nordmenn har blitt frastjålet sykkelen.
­- Stadig flere melder sykkelen sin stjålet til forsikringsselskapet, og snittverdien fortsetter å øke jevnt og trutt, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Det skyldes

51 uværsskader så langt etter styrtregnet på Østlandet

Gjensidige har per onsdag 28. juli mottatt 51 skader etter det kraftige regnskyllet på Østlandet denne uken. De fleste skadene gjelder flom og vanninntrenging gjennom grunn. I tillegg er det noen skader knyttet til utett tak eller vegg.
-Mange er borte fra boligen sin i disse ferietider. Derfor tror vi at skadeomfanget vil øke den nærmeste tiden, sier Line Marcelius, kommunikasjonssjef i Gjensi

«Hodeløs» kjøring

«Hodeløs» kjøring

4 av 10 unge bilister har opplevd farlige eller ubehagelige situasjoner på grunn av kjøring med hodetelefoner.

Lyskryss til besvær - hva gjør du når grønt blir til gult - gasse på eller bremse opp?

Gult lys - gasse på eller bremse opp?

En undersøkelse Ipsos har gjort for Gjensidige viser at det er stor forvirring om hva en skal gjøre når grønt blir til gult i et lyskryss. Velger du feil, kan det få store konsekvenser. 3 av 10 har opplevd farlige situasjoner fordi noen har kjørt på gult lys.

Vis mer