Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

En mobiltelefonforsikring kan gjelde på ulike områder, som reise og innbo.

Flere tusen mobiltelefoner har gått tapt i ferien

Gjensidige har registrert 4 000 skademeldinger på mobiltelefoner fra nordmenn i sommer.
Det er fortsatt fullt kjør hos forsikringsselskapet, og flertallet av sakene gjelder nordmenns innenlandsferie. Skadebehandler Lene Hasler har hendene fulle.
- Aller mest er det mobilen som får unngjelde, sier Hasler. Hun har gått gjennom de siste sakene som er meldt på mobiltelefoner.
- Veldig mange

Studenter kan få korona-erstatning uansett hvor de er i verden.

Nye røde land – men studenter kan reise på rødt

I kveld var UD ute med nye reiseråd (Tyskland og Liechtenstein m.m.). Kartet endrer seg kontinuerlig, men for studenter er det konstant. Å studere i utlandet vurderes som en nødvendig reise. Derfor har Gjensidige valgt å la studentene «gå» på rødt. 
- Det betyr at dersom du drar på studier hvor som helst i verden, uavhengig av rødt eller gult, vil vi gi erstatning også dersom du blir rammet av

FRA GULT TIL RØDT: Mange land skifter farge, og UD fraråder reiser fra og med lørdag 22. august.

Nye reiseråd - dette dekker forsikringen

Fra og med lørdag 22. august fraråder Utenriksdepartementet reiser som ikke er strengt nødvendige til fire nye land samt regioner i Sverige og Danmark. Har du bestilt reise til et av disse områdene dekker vi avbestilling fra og med 19. august dersom den ble bestilt mens landet var gult (eller grønt). Befinner du deg allerede i et land eller en region som går fra gult til rødt vil du være dekket av

Fikling med mobiltelefon mens man kjører kan være livsfarlig.

Skolestart – foreldre verst med mobil-«misbruk»

Snart er det skolestart, og for mange foreldre særlig med hjemmekontor kan det være ekstra fristende å kjøre barna til skolen. Nå viser nye tall at hele 64 prosent av foreldre med minst tre barn bruker mobilen uten handsfree mens de kjører.
- Dette er ikke bra, og når vi nå regner med at det blir ekstra trafikkert rundt skolene kan det lett oppstå farlige situasjoner, ikke minst hvis man bruker

Godværsdag. På fine sommerdager kan det være tett mellom båtene, men slike var det få av i årets fellesferie. FOTO: Gjensidige

Overraskende få båtskader i juli

Til tross for at uvanlig mange har feriert i båt i sommer mottok Gjensidige færre meldinger om båtskader i juli i år enn i fjor. Dårlig vær ser ut til å ha hatt større betydning enn korona.
Båtforhandlerne har meldt om rekordsalg, og mange har feriert i båt for første gang i sommer. Mange har ventet at en kombinasjon av stor trafikk og mange uerfarne skippere skulle føre til mange skader.
Sl

FRA GRØNT TIL RØDT: Seks land skifter farge, og UD fraråder reiser fra midnatt natt til lørdag 15. august.

Nye reiseråd - dette dekker forsikringen

Ved midnatt natt til lørdag 15. august fraråder Utenriksdepartementet alle ikke-nødvendige reiser til Island, Kypros, Malta, Nederland, Polen og Færøyene. Har du bestilt reise til noen av disse dekker vi avbestilling, dersom den ble bestilt mens landet var grønt. Befinner du deg allerede i et land eller region som går fra grønt til rødt vil du være dekket av reiseforsikringen på vanlig måte.

BLIR RØDT: Det frarådes ikke-nødvendige reiser til Frankrike, Monaco, Sveits og Tsjekkia fra og med midnatt natt til lørdag 8. august.

Nye reiseråd - dette dekker forsikringen

Ved midnatt natt til lørdag 8. august trer nye reiseråd i kraft. Befinner du deg i et land som blir rødt, vil forsikringen gjelde på vanlig måte. Vær oppmerksom på at fremskyndet hjemreise og tapte feriedager ikke dekkes, dersom ferien avbrytes på grunn av endret smittesituasjon eller nye reiseråd.

BLIR RØDT: Det frarådes ikke-nødvendige reiser til Frankrike, Monaco, Sveits og Tjekkia fra og med midnatt natt til lørdag 8. august.

Nye reiseråd - dette dekker forsikringen

Ved midnatt natt til lørdag 8. august trer nye reiseråd i kraft. Befinner du deg i et land som blir rødt, vil forsikringen gjelde på vanlig måte. Vær oppmerksom på at fremskyndet hjemreise og tapte feriedager ikke dekkes, dersom ferien avbrytes på grunn av endret smittesituasjon eller nye reiseråd.

6 av 10 bilister har opplevd farlige situasjoner fordi bilister kjører for sakte. Mange av disse gjelder bobiler. Foto Pixabay

Stor økning i bobilskader

Trafikkuhell med campingvogner og bobiler har økt med 20 prosent i sommer i forhold til i fjor. Mange bilister irriterer seg også over «sinker på veien».
- Vi regnet med flere skademeldinger i sommer, når mange skulle ha Norgesferie, og det har slått til, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.
Han påpeker at det alltid er mange bobiler og campingvogner på veiene om sommere

Uoppmerksomhet ved bruk av mobiltelefoner og interaktive skjermer er blant årsakene til trafikkulykker.

Beskjeden økning i trafikkskader i sommer

Mange har fryktet en ulykkessommer som følge av at de fleste ferierer i Norge. Nå viser ferske tall fra Gjensidige at antall forsikringssaker knapt har økt sammenlignet med juli i fjor.
Det var kun 3 prosent økning i antall skader totalt sett, og 8-9 prosent økning i antall materielle skader og saker med leiebil.
- Det er bra, og viser at de fleste nordmenn tar trafikksikkerhet på alvor, sie

Flamingo på avveie. Foto Gjensidige

Morsomme krav og historier

Sommeren er full av overraskelser og forventningene til hva som blir dekket over reiseforsikringen er stor. Gjensidige har samlet noen av de beste reisehistoriene fra i sommer og tidligere år.

FØRSTEMANN: GPS er et nyttig verktøy for å finne frem, men ikke la den trigge konkurranseinstinktet ditt.

Prøver å "slå" GPS'en

To av fem unge innrømmer å ha kappkjørt mot GPSen, viser en ny undersøkelse gjort av Ipsos for Gjensidige. For å slå den må du som regel bryte fartsgrensen.

Vis mer